Așa. Acum că s-a terminat, zic să vă spun de ce v-am bătut atât de mult la cap cu Gospodina de Aur 2013.

În primul rând, pentru că a fost un concurs delicios. Apoi, pentru că mi s-a părut o experiență frumoasă pentru pasionații amatori de gătit. O oportunitate minunată de socializare. Un moment de testare a talentelor, a răbdării și a emoțiilor.

Cel puțin pentru mine asta a fost. Recunosc că nu am mai participat la o astfel de competiție, nici să privesc, nici să scriu și în nici un caz să gătesc. 🙂 Pe lângă efectiv ce a fost acolo, am avut acum ocazia să analizez și să trăiesc acel moment. Am gustat din aproape fiecare produs înscris în concurs. Și admit, nu mă așteptam să fie toate chiar atât de delicioase și arătose. S-a văzut că au fost pregătite cu dragoste, nu pentru premii, ci pentru pasiunea care îi domină.

Indiferent de rețetă, fiecare produs a fost ornat cu migală și inspirație. M-a surprins plăcut această atenție pentru detaliile mărunte, care, în final, au reușit să facă din produs unul demn de expoziție.

Au participat concurenți de diferite vârste, cu diferite produse, de la torturi, budinci cu fructe, mousse-uri, panna cotta, până la borcănele cu dulceață, compot sau zacuscă.

Concurenții au fost curajoși și au stat de față la jurizare. Au așteptat în suspans verdictul, s-au pozat, unii au câștigat, alții poate s-au supărat, dar cu toții au avut ceva astăzi de experimentat.

Juriul, format din Beatrice Rancea  Manager Opera Română Iași, regizorul și scriitorul de cărți culinare Bogdan Ulmu și Adi Afteni – Director Festival EuroArt și Director al Fundației Culturale „Timpul“, într-un final a deliberat. Și nu a fost ușor. Chiar m-am pus în locul lor și alături de alți curioși și pofticioși la eveniment am degustat ceea ce am apucat. Mi-ar fi fost imposibil să deliberez. Și asta pentru că, așa cum spuneam, toate au fost foarte gustoase. Iar cei prezenți la eveniment au apreciat și drept dovadă au mâncat până s-au săturat. Iar concureții s-au bucurat.

Ca la orice eveniment nu poate fi totul perfect. Așa că au existat și momente amuzante sau tensionate. Unii participanți au rămas din păcate fără desert în concurs. Câțiva pofticioși prezenți la Hotel Unirea nu au rezistat tentației și s-au delectat înainte de jurizare.

Evenimentul s-a încheiat, iar eu am rămas cu o experiență de neuitat. De ce m-am bucurat și bătut atât de mult pe voi la cap? Pentru că a fost primul meu eveniment pe care l-am organizat, în regim de voluntariat. Împreună cu două colege dragi de Facultate ne-am implicat și am fost alături de Cuptorul Moldovencei pentru ca totul să iasă ca la carte.

Iar blogul meu a fost partener al evenimentului. Așa că mulțumesc domnului profesor Munteanu pentru pont și Moldovencei cu Cuptorul ei pentru oportunitate. 🙂

Felicitări tuturor participanților pentru curajul de a-și expune pasiunea în concurs.

Ce spuneți, ne vedem la anul? Cine știe, poate până atunci mă apuc și de gătit. 

Ți-a plăcut articolul? Fii generos și împarte-l cu prietenii.

Despre autor

ADAUGĂ UN COMENTARIU

Close