Dacă eşti pasionată de gătit sau pur şi simplu îți place să creezi, să inventezi sau reinventezi rețete, află că ești căutată. Îţi plac provocările? Perfect. Atunci alege desertul tău preferat, cel la care te pricepi cel mai bine, ornează-l cu inspiraţie şi participă la concurs. Nu-ţi plac dulciurile? Nu-i nimic, sigur ai un borcan prin cămară care merită arătat juriului. Crezi că nu eşti pregătită încă să devii o „Gospodină de Aur“? Tu înscrie-te, juriul decide. Curaj.

Tot ceea ce trebui să faci este să fii din Iaşi, să investeşti un pic de timp şi să laşi creativitatea să te ghideze. Vei cunoaşte o grămadă de oameni pasionaţi de acelaşi lucru ca şi tine, plus că vei câştiga premii, cadouri şi experienţă. Încearcă, vezi cum e, distreză-te, trăieşte emoţia, iar la anul revino. Realizezi că reţeta ta va fi degustată de un Chef internaţional, nu?

Concursul Gospodina de Aur se află la a doua ediție și va avea loc în perioada 30-31 martie 2013, în incinta Hotelului Unirea. Anul acesta evenimentul este organizat de Cuptorul Moldovencei, în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber.

Concursul va avea două secţiuni:

 

  • Din cămara gospodinei – fiecare persoană înscrisă va putea participa cu un borcan etichetat (250g/ml) cu ghiveci, zacuscă, murături, dulceaţă sau compot;
  • Desertul gospodinei“ – participanţii vor aduce orice fel de desert în 2 porţii de cel puţin 250 g/ml din produs. Acestea trebuie să fie identice – din același fel de produs și nu diferite. Cele două porții vor fi așezate pe o farfurie albă, simplă, de dimensiuni rezonabile, ornate după bunul plac. Aceasta NU trebuie să fie de unică folosință.)

Află care ți se potrivește mai bine și înscrie-te. Oricine o poate face, indiferent de vârstă (minimum 14 ani) sau experiență în ale gătitului. Nu trebuie să fii profesionist! Și, da, pot participa și persoanele de sex masculin.

Trimite un e-mail la adresa concurs@traistamoldovencei.ro până pe 29 martie 2013. În e-mail trebuie specificate următoarele:

  • nume;
  • prenume;
  • număr de telefon;
  • preparatul care va fi prezentat;
  • reţeta acestuia.

Iar dacă te înscrii până pe 27 martie, vei avea oportunitatea să participi gratuit la un training culinar de patiserie/cofetărie cu un Chef cu notorietate şi un Expert Cofetar din cadrul Campionatului. Se vor alege 4 norocoși prin tragere la sorți, așa că poți fi unul dintre ei.

Criteriile de evaluare ale produselor sunt: aspectul, gustul şi reţeta, iar pentru a participa trebuie să prezinți cel puţin 250 g (250 ml după caz) din produs. Acesta trebuie să fie însoțit de rețeta printată, în format A4. Foile trebuie să cuprindă, pe lângă rețetă, datele de contact, respectiv nume complet, adresă de e-mail, număr de telefon și blog/site dacă este cazul.

Jurizarea va avea loc duminică, 31 martie 2013, iar deciziile vor fi luate de Chef Guido de Bona, preşedintele Asociaţiei bucătarilor din Malta, împreună cu Beatrice Rancea – manager Opera Română Iași, regizorul și scriitorul de cărți culinare Bogdan Ulmu și Adi Afteni – director Festival EuroArt și director al Fundației Culturale „Timpul“. Produsele și rețetele vor rămâne expuse public până duminică la ora 12.00, când va avea loc jurizarea oficială. Iar dacă ești timid sau emotiv, află că prezența la momentul jurizării nu este obligatorie, ci doar la Gala de premiere.

Te poți înscrie fie la una dintre cele două secțiuni ale concursului, fie la ambele, urmând să ți se ofere titlul de Gospodina de Aur (pentru secțiunea „Din cămara gospodinei“) sau Gospodina de Mărgăritar (pentru secțiunea „Desertul gospodinei“).

Pe lângă Cupele (pentru locurile III și III) şi distincţiile primite, vei fi răsfăţată cu multe premii şi cadouri surpriză, așa că succes și ne vedem acolo să-ți țin pumnii! Iar duminică, după jurizarea oficială, oricine poate fi acolo pentru a gusta, încuraja și oferi feedback participanților. Deci așa rămâne, ne vedem acolo!

Ți-a plăcut articolul? Fii generos și împarte-l cu prietenii.

Despre autor

ADAUGĂ UN COMENTARIU

Close