Recunosc. Am slăbiciuni. Și nu orice fel de slăbiciuni. Și nici atât de multe. Doar una și e suficientă. Și nu una de orice fel, ci una de femeie. Că doar asta sunt.

Pe lângă ziare, aduse mie de oameni dragi de peste mări și țări, am o colecție de genți. Și nu orice fel de genți. Geeeeeeenți, de suflet. Genți în care de-a lungul timpului am adunat lucruri, nevoi, amintiri. Genți pe care le-am purtat cu mine peste tot, genți care îmi cunosc secretele, genți care îmi amintesc secretele. Genți… Un dulap întreg de genți. De când eram mică le strâng. De toate felurile și vârstele, de la mama, de la bunica, de la prieteni, de prin țări, orașe, de la magazine scumpe, de la magazine ieftine. De peste tot.

Nu le uit, le știu pe toate. Nu le port pe toate, dar le răsfăț așa cum trebuie în dulap, are fiecare locul dedicat. Pe unele le-am mai abandonat. Dar ele sunt niște adevărate supraviețuitoare în orice dulap.

Când vine vorba despre genți, conceptul de prea multe nu există. Și indiferent de cât de multe ai avea, nu poți renunța la nici una. Le adaptezi la stări și nevoi, la ținute, la spații, atmosferă. Pentru că ea nu e simplu accesoriu care doar te ajută la nevoie. Ea înfrumusețează nu doar ținuta, ci și personalitatea. Ea transmite ceea ce ești și vrei să fii. Să ieși din casă fără ea e aproape ca și cum ai fi descoperită. Indiferent de mărime, culoare, materiale, ea e o părticică din tine.

Asortată ca la carte, ea știe să devină un prieten de nădejde, care îți oferă tot ceea vrei atunci când ai nevoie. Ştii momentul acela când te întreabă cineva: Ai o gumă, un pix, un şerveţel? Ei, cine e obiectul salvator? Uneori nu găseşti nimic în ea şi totuşi ea ar vrea.

Femeia păstrează în ea secrete pe care nu le ştie nici ea. Uneori. Găseşte cu surprindere, la curăţenie, lucruri de care nu avea habar. Uneori e amuzant, alteori pur şi simplu frustrant… să bagi capul cu totul în geantă să cauţi ce ai de căutat. Recent mi s-a întâmplat.

Dar ştii momentul acela când cauţi o geantă nouă, nu? Le analizezi instant, cu amiraţie şi cu drag. E un moment emoţionant şi important. Because when I shop chiar the world gets better. 🙂 Trebuie să ştii să o recunoşti pe cea care ţi se potriveşte. Să o îndrăgeşti din prima şi să alegi să o porţi într-una. Să ştii să-i oferi admiraţia care urmează să ţi se ofere. Dar despărţirea, dezobişnuirea? Cruntă.

Nu-mi trădez genţile, dar nu-i așa că ar sta bine una Reeija pe umăr și la mine în dulap? Că doar ea m-a provocat și invitat să vă transmit povestea secretelor mele înghesuite în genţi şi în dulap.

                                                                                                                                                                      Articol participant la:

 

 

Ți-a plăcut articolul? Fii generos și împarte-l cu prietenii.

Despre autor

ADAUGĂ UN COMENTARIU

Close