În numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin! Acum, haideţi să deschidem laptopurile, Explorer-ul şi apoi… astăzi ne vom spovedi pe Twitter: „Ce păcate ai săvârşit, coolgirl2012?“.

Se ştie că Dumnezeu e peste tot, chiar şi pe MySpace, Facebook sau Messenger. Așa că de ce să nu profităm de o ofertă atât de nerefuzat. Ne băgăm nasul în microfonul de burete și ne stricăm glăsciorul înşiruindu-ne păcatele. Nu are rost să ne învinețim genunchii delicați și parcă sună mai puțin brutal rotindu-ne în scaunul de piele. Așa, banii de lumânări se duc doar la factura de la curent, iar cei pentru icoane, pe postere cu dive.

Deci! Te-ai săturat de Bisericile mult prea înalte, colorate şi aglomerate? De slujbele plicticoase în care caşti şi-ţi obligi ochii să stea treji? Te enervează babele agasante care trag de tine să ai o poziţie decentă, împreună cu baticele lor demodate? Soluția: Vino pe Twitter. Ar trebui să pupăm mâna virtuală a Papei prin webcam și să facem mătănii pe tastatură pentru indulgență.

„Părinte, m-am îndrăgostit!“ „Nu-i nimic, mâine vom oficia ceremoniile pe matrimoniale.ro.“

 

 

Asta scriam eu în primul an de Facultate, când Papa a binecuvântat accesul credincioșilor pe Twitter. Se întâmpla în 2010. În 2011, toate ziarele scriau în deschidere „Iartă-mă iPhone, căci am păcătuit“. Prezența creștinătății în lumea digitală este foarte importantă, explica Papa cu patos. Așa că o aplicație oficială pentru iPhone, menită să sprijine credincioşii în actul spovedaniei şi să-i aducă pe cei rătăciţi pe calea cea bună, era absolut necesară. În 2012… nici nu vreau să știu.

Gândul.info

Ți-a plăcut articolul? Fii generos și împarte-l cu prietenii.

Despre autor

2 Comments

  1. În 2012 am auzit eu că preoții o să țină slujbele de acasă, live, prin webcam. Așa toți credincioșii pot sta liniștiți în scaunul confortabil de acasă și să fie participant direct/indirect (nici nu mai înțeleg)la liturghia de duminică. :))

ADAUGĂ UN COMENTARIU

Close