Să vă spun. „Biblioteca Vie“ este un eveniment la care îmi place mult să particip. Am făcut-o chiar de la prima ediție. Ieri am participat din nou și s-a aflat la a VII-a ediție. Este organizat de CIPO, așa cum îl știu pe scurt studenții. Este Centrul de Informare Profesională, Orientare în Carieră și Plasament al Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași. Mai pe lung și totuși scurt, este Centrul tău de carieră. Un loc plin de oameni creativi și calzi, care te încurajează și te ajută să îți găsești și să îți dezvolți aptitudinile personale, printre altele. Un loc în care sper să reușesc să fac un stagiu de practică la anul.

Dar să revenim cu picioarele în Bibliotecă, zic. Și să vă spun cum se desfășoară. Te înscrii, îți alegi o carte, două, trei sau toate câte sunt în Biblioteca Vie. Ele sunt scoase din rafturi și te așteaptă la mesele din Librăria Orest Tafrali, cu semnul de carte pus special pentru tine. Nu e greu să le citești. Te lasă să le răsfoiești și înțelegi, te ajută să ajungi la paginile la care dorești, îți mulțumesc că le citești și te invită să nu le uiți în Bibliotecă, ci să țineți legătura.

Cărțile, la fiecare ediție, sunt persoane invitate de pe un anumit domeniu de activitate. Ieri au au fost Raluca Aftene – Jurnalist TVR Iași, Oana Filip – Project Manager la Asociația Industrii Creative, Diana Mihalcea – Realizator-prezentator Digi24 Iaşi, Liliana Minea – Profesor, Director Școala și Grădinița „Junior“, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași și Ruxandra Silvia Bucevschi – Manager Twinkle Star.

Ca de obicei, au fost foarte mulți cititori. Agitație, multe curiozități, emoții, povești de viață și melancolie, plus răvășire totală a gândurilor. Sau stăpânire a lor. Fiind pasionată de jurnalism, dar nu și de televiziune, m-am dus să aflu și eu secretele din spatele ecranelor. Alături de persoane familiare sau nefamiliare mie, studenți mai mari sau mai mici, de la diferite Facultăți, le-am cunoscut pe Diana Mihalcea și Raluca Aftene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce am învățat?

 

  • Că nu toţi cei care apar pe sticlă sunt fiţoşi. Chiar sunt prietenoşi.
  • Că „sunt nişte lucruri care trebuie să se întâmple într-o anumită direcţie, contrar a ceea ce planifici tu“, cum îmi spunea Diana Mihalcea, prin exemplul personal.
  • Că „apărutul“ la televizor te formează şi te obligă să fii mai atent la detalii.
  • Că este greu, deşi nu pare, dar şi uşor dacă îţi place cu adevărat.
  • Că trebuie să munceşti.
  • Că nu doar cei dezinvolţi au loc la televizor. Ci şi cei ca mine sau ca tine, emotivi.
  • Că există viaţă personală chiar şi după muncă. Şi că cei care spun invers mint.
  • Că trebuie să particip neapărat şi data viitoare.
  • Că… multe, multe altele.

 

M-am bucurat să-mi amintesc puţin de Jurnalism. Chiar și dacă numai prin discuții.

Ți-a plăcut articolul? Fii generos și împarte-l cu prietenii.

Despre autor

1 Comment

  1. Ma bucur ca ti-a placut si ca ai plecat cu lucruri utile! Sa stii ca facem si luna viitoare 😀

ADAUGĂ UN COMENTARIU

Close