„Fiecare dintre noi este creatorul propriei realităţi. Nu putem schimba lumea, dar ne putem schimba pe noi“ – Niculina GheorghiţăRegăsirea puterii interioare

De multe ori, persoane dragi din viața mea se miră și mă întreabă cum reușesc să îmi păstrez optimismul și, mai ales, cum reușesc să duc la bun sfârșit ceea ce îmi propun și îmi doresc. Mi-a fost greu să explic cum mă încăpățânez să cred că nimic nu este imposibil și că orice dorință poate deveni realitate dacă știi exact ce vrei, crezi în asta și în forța ta interioară.

Acum însă le pot explica, întrumându-i să descopere și ei o carte pe care am descoperit-o și eu.  Citind-o, „nu vei mai lăsa să te trăiască viața pe tine, ci o vei trăi tu pe ea“ (Niculina Gheorghiţă, în Regăsirea puterii interioare). Iar satisfacția de a reuși de unul singur nu te va determina decât să exclami cu putere că „Nu voi fi un om obișnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar – Peter O’Toole.

Acum două zile am participat la un eveniment minunat care m-a făcut să meditez şi să iau atitudine în ceea ce priveşte propriul meu Eu. Pe 18 septembrie 2012, la Librăria Cărtureşti Palas, a avut loc lansarea primei cărţi a Niculinei Gheorghiţă, psiholog specialist al Clinicii Holisterapia din Iaşi, intitulată Regăsirea puterii interioare – Ghid practic de psihologie cuantică. Invitaţii speciali ai evenimentului au fost Ing. Florin Gheorghiţă şi psih. Mihaela Palade care au prezentat publicului, alături de tânăra scriitoare, importanţa gândirii și paşii care trebuie urmaţi în călătoria descoperirii de sine şi în împlinirea personală.

„Niculina se află de peste 20 de ani într-o cale spirituală, având numeroase căutări și frământări lăuntrice pe calea regăsirii interioare, pentru a se conecta cu Sinele său Divin și pentru a-și prelua controlul asupra întregii sale existențe. Carte este scrisă într-un limbaj accesibil, pe înțelesul fiecăruia, și are la bază adevăruri fundamentale. Adevărul că ne putem găsi starea spirituală, adevărul că ne putem conecta cu sinele divin, adevărul că avem forța interioară de a ne crea realitățile prezente pe toate dimensiunile vieții noastre. Mesajul acestei cărți este înălțător, cartea este fundamentată și scrisă pe experiența de viață a Niculinei și sunt descrise modalitățile prin care ea a reușit să devină o creatoare și să creeze, invitându-ne pe noi să facem același lucru și să ne descoperim“ – Mihaela Palade, psiholog.

Ing. Florin Gheorghiţă,  „rudă“ cu Niculina Gheorghiţă doar „pe linie spirituală“, aşa cum acesta a specificat în cadrul lansării, spune despre cartea proaspăt lansată că „este un catehism a modului nostru de a gândi, de a da realitate gândirilor şi valorilor spirituale în aşa fel pentru a ne îndeplini sensul şi scopul vieţii noastre“.

„Încă de la copertă am rămas foarte impresionat. În primul rând, apare cuvântul «regăsirea». De fapt, ce trebuie să regăsim, am pierdut ceva? Oamenii au pierdut ceva? Oamenii nu au pierdut. Oamenii sunt dotați de la începuturi, fiind scântei divine în intimitatea lor. Sunt dotați cu toate darurile absolutului. În schimb, noi am uitat, am neglijat în timp aceste capacități care există în fiecare dintre noi. Ne-am cantonat prin această polarizare materialistă sau astrală, provocată de plăcerile trupului, de satisfacțiile materiale și așa mai departe. Am uitat de fapt cine suntem. Noi trebuie să ajungem să regăsim în noi capacitățile înnăscute care ne-au fost date. Ele există în noi, depinde doar de noi să le valorizăm, iar rolul mare al acestei cărți este că pentru fiecare capitol, Niculina vine și ne dă rețeta. Ea ne îndeamnă «fă așa, fă așa, hai să faci așa, hai să fii fericit, hai să fii sănătos, să fii bucuros mereu, să creezi ceva». Acest «hai» din tot cuprinsul cărții, din tot stilul său de a scrie, îl simți ca o energie care te antrenează și te face să dorești într-adevăr să te schimbi, să te transformi. Această carte ne-a atras dintr-odată într-un alt model de a gândi și ne dezvăluie o altă realitate care este fundamentală și superioară tuturor realităților pe care noi le percepem în fiecare zi“ – Ing. Florin Gheorghiţă.

Niculina Gheorghiță a mărturisit publicului prezent la eveniment că această carte a fost scrisă în joacă:

„Este un moment important în viața mea și în viața cititorilor, cum îmi spunea o pacientă de a mea «mă simțeam rău, am luat cartea ta, am început să citesc un capitol și mi-a trecut tot răul». Se pare că este o carte pur și simplu pilulă terapeutică. Această carte are 9 capitole și este scrisă în joacă. Am plecat de la o idee, scriam articole pe blog, iar o colegă mi-a zis «de ce nu scrii tu o carte, dezvolți şi ai să vezi ce lucruri interesante sunt». Am evitat limbajul academic tocmai pentru a fi accesată și bine înțeleasă de toți cei care sunt în căutarea Sinelui Divin, în căutarea conexiunii cu puterea lor interioară. Am identificat în timp piedicile pe care le avem cu toții din cauza educației, conștiinței sociale, în a ne conecta cu Sinele Divin și în a fi proprii noștri stăpâni. Și, identificându-le, le-am pus în carte“.

Aceasta susţine că una dintre cele mai importante piedici identificate pentru a fi ceea ce vrem să fim este sentimentul de vinovăţie, care reprezintă inamicul regăsirii puterii interioare. De asemenea, „un alt program distructiv este «Sindromul Salvatorului» care ne îndepărtează de Sinele Divin. Noi suntem educați sau ni s-a impus foarte ușor că mereu trebuie să salvăm pe cineva. Mereu se spune «Iubește-l pe aproapele tău», dar nimeni nu insistă pe ultima parte a frazei care este «ca pe tine însuți». Neinsistând pe această frază, foarte mulți dintre noi ne pierdem spre exterior și atunci nu intri în contact cu tine, nu mai ai grijă de tine și îți iei misiunea de a salva pe toată lumea, mai puțin pe tine. Așa cum spunea și părintele Arsenie Boca, «Cel mai important după Dumnezeu ești tu» , iar lipsa de valorizare încătușează Sinele Divin“.

Totodată, Niculina Gheorghiță a prezentat pe scurt participanților la eveniment modul în care fiecare își poate crea propria realitate, exemplificând o serie de pași practici pentru a ajunge și a cunoaște în final „Bucuria împlinirii – starea supremă de a fi“:

„În momentul în care te-ai împlinit, ai creat ceva, bucuria aceea nu ți-o poate lua nimeni. Este adevărul tău, este trăit de tine prin fapt, prin gând, prin vorbă. Atunci, aceea este o bucurie care este starea firească a sinelui“.

Mai mult decât atât, aceasta a vorbit despre factorii care duc la apariția depresiei, respectiv lipsa de creativitate, dar și despre cum să ajungi să trăiești „starea lui Eu Sunt“:

„Când trăiești în prezent ești conectat la Sinele tău Divin, este momentul când ești tu cu tine și nimeni din exterior nu mai interferează, nu te mai poate manipula, ești tu cu cel din interiorul tău și trăiești starea lui Eu Sunt“.

O a treia lansare a acestei cărţi va avea loc la Botoşani, vineri, 21 septembrie, începând cu ora 17.00, la Clubul de activități (re)creative și distractive „La Nistorică”, din incinta Complexului Tratoria Center, participanţii la eveniment având oportunitatea să ia parte şi la un workshop susţinut de Niculina Gheorghiţă, respectiv „Cine sunt“ şi „Ce vreau“.

Niculina Gheorghiţă este psiholog clinician specialist – acreditat de Colegiul Psihologilor din România, Consilier psihospiritual și Terapeut licenţiat Specialist Bowtech – acreditat de Bowen Therapy Academy of Australia. Mai multe informații despre Niculina Gheorghiță și despre activitatea pe care aceasta o desfășoară puteți afla accesând blogul său www.holisterapi.wordpress.com.

„Viața pe care o trăim este conformă credinței pe care o avem. Dacă noi credem că ducem o viață bună, extraordinară, așa va fi. Dacă noi credem că ducem o viață în sărăcie și că nimic nu va merge bine, așa va fi. Deci, tot timpul găsim ceea ce căutam“ – Niculina Gheorghiță 

Cartea Regăsirea puterii interioare. Ghid practic de psihologie cuantică poate fi achiziționată online de aici.

Tu știi cum și cine ești?

Ți-a plăcut articolul? Fii generos și împarte-l cu prietenii.

Despre autor

5 Comments

  1. Incearca sa citesti ,,Secretul”, e o carte extraordinara, tot cam in aceeasi maniera a acesteia pe care ai descris-o 🙂

  2. Ma intereseaza foarte mult ceea ce face doamna Niculina si doresc sa imi cumpar o carte scrisa de domnia sa .Urmaresc aproape in fiecare noapte tot materialul cel gasesc .Am probleme de sanatate,financiare ,in casnicie si oamenii pe care i-am ajutat ma lovesc si imi fac rau .Am o lupta grea de dus cand vezi ca totul din jurul tau se prabuseste .,numai informatiile de la dansa ma pot ajuta.MULTUMESC.

  3. Am citit mai multe de puterea gindului dar subiectul d-nei Niculina Gheorghita mi se pare interesant mi-ar place sa o ascult la o prezentare poate o sa am ocazia

  4. mi a schimbat viata. recomand tuturor celor care simt ca “nu mai regasesc puterea” sa citeasca aceasta carte. multumesc Niculina. Te iubim. Andreea Cr.

ADAUGĂ UN COMENTARIU

Close